Crosscompetitie 2022-2023

Kempische Crosscompetitie 2022 – 2023

Op zondag 13 november start de eerste crossloop van de Runnersworld Kempische Crosscompetitie. Een reeks crosswedstrijden georganiseerd door acht atletiekverenigingen uit regio De Kempen.

Crossen is eigenlijk hardlopen over onverhard terrein. Je loopt vaak midden in de natuur, over slingerende bospaadjes, heuveltjes, langs het water of door het mulle zand. Het voornaamste voordeel van crossen is dat je er echt sterker van wordt! Het is een perfecte training om je benen én lijf sterker te maken.

Tijd maakt niets uit. Je gaat de strijd aan met mede-lopers door net iets harder een heuvel op- of af te rennen, sneller door een bocht te gaan of door de laatste ronde flink te versnellen. Zie crossen maar als een leuk spelletje!

Wat ook leuk is dat je samen aan de start staat met leeftijdsgenoten, jongens en meisjes. En we doen het samen. Langs de kant wordt je toegejuicht door iedereen die erbij is! Meedoen is belangrijker dan winnen… maar wie weet sta jij een keer op het podium?

Dus ondanks dat het in de winter soms koud en nat kan zijn is er geen reden om je hardloopschoenen op te bergen, buiten sporten is goed voor je!

Kijk voor alle informatie op de website: https://www.atletiekregio14.nl/index.php/kempische-cross-competitie

Schrijf jezelf in via de website van de organiserende atletiekvereniging of via inschrijven.nl

Kom je hier niet uit? Neem dan contact op met Twan van der Heijden (Wedstrijdcommissie) via wedstrijden@avdes.nl.