Jeugdatletiek

Jeugd Atletiek

De jeugdatletiek vereniging DES staat voor gezamenlijk op een leuke wijze sport beoefenen. Voor de allerjongsten gaat dat op speelse wijze. Op de woensdagavond training kunt u zien op welke manier ze de verschillende onderdelen van de atletieksport beoefenen, en ook hoe team spellen bijdragen aan het plezier in sport.

Specifieke atletiekonderdelen, loopscholing en prestatie gerichtheid wordt zo op speelse wijze ondersteund. De beleving van kinderen (en ouders) over atletiek als wedstrijdsport is voor vele minder bekend terrein. Daarom willen we dat nadrukkelijk onder de aandacht brengen.

Pupillen

Indeling
Pupil ben je bij AV DES in de leeftijd van ongeveer 6 tot en met 11 jaar. De Atletiekunie hanteert voor de periode november 2019 t/m oktober 2020 de volgende leeftijdsindeling:

Minipupillen, geboren in 2013 en later
Pupillen C, geboren in 2012
Pupillen B, geboren in 2011
Pupillen A, geboren in 2010 en 2009

Als pupil kun je tweemaal per week trainen bij AV DES. Gedurende het baanseizoen dat loopt van april tot en met oktober trainen we op onze eigen atletiekaccommodatie op Sportpark De Dieprijt aan de Postelseweg 74 te Eersel op woensdagavond van 18:15u tot 19:15u. Daarnaast wordt er het gehele jaar door op zaterdagochtend een bostraining gehouden van 09:30u tot 11:00u vanaf de parkeerplaats van de trimbaan aan de Postelseweg in Eersel.

Tijdens de baantraining op woensdagavond wordt de warming-up gezamelijk gedaan met de gehele groep. Daarna wordt de groep opgesplitst in Pupillen A en Pupillen B/C zodat iedereen met eigen leeftijdsgenootjes de atletiekonderdelen kan beoefenen. Tijdens de training komen zoveel mogelijk de onderdelen van het nieuwe atletiek-concept Athletics-Champs op een speelse wijze aan de orde, bestaande uit lopen, springen, werpen en stoten.

Tijdens de bostraining op zaterdagochtend wordt op een speelse wijze aan de conditie gewerkt, waarbij tevens het ‘beleven van de natuur’ met leeftijdsgenoten voorop staat.

Junioren

Junior ben je bij AV DES in de leeftijd van ongeveer 12 tot en met 19 jaar. De Atletiekunie hanteert voor de periode november 2019 t/m oktober 2020 de volgende leeftijdsindeling:

Junioren D, geboren in 2008 en 2007
Junioren C, geboren in 2006 en 2005
Junioren B, geboren in 2004 en 2003
Junioren A, geboren in 2002 en 2001
Trainingen
Als junior kun je tweemaal per week trainen bij AV DES. Gedurende het hele seizoen trainen we op onze eigen atletiekaccommodatie op Sportpark De Dieprijt aan de Postelseweg 74 te Eersel op woensdagavond van 19:30u tot 20:30u. Daarnaast wordt er het gehele jaar door op zaterdagochtend een bostraining gehouden van 09:30u tot 11:00u vanaf de parkeerplaats van de trimbaan aan de Postelseweg te Eersel. Tevens is er op maandagavond van 19:00u tot 20:15u een looptraining op de atletiekbaan.

Tijdens de baantraining op woensdagavond komen vrijwel alle technische atletiek-onderdelen uitgebreid aan de orde onder leiding van ervaren en deskundige trainers.

Meer weten ?
Wil je meer weten over de atletiek-trainingen bij AV DES ? Stuur dan een e-mail naar atletiek@avdes.nl