Contributie

Contributie

Heb je besloten om bij DES te komen lopen, wandelen of jeugd-atletiek, of overweeg je dit te gaan doen? Vul het inschrijfformulier proeftraining in en train mee! Als je besluit om lid te worden kun je je aanmelden via inschrijven.

LET OP:

De eerste maand train je dus gratis op proef, maar wel verzekerd voor ongevallen, mee. Je kan tot een maand gratis proeftrainen.

Contributie in 2023
Wandelaars€64,76
Pupillen€117,27
Junioren€125,12
Recreanten€110,72
Senioren en masters€136,07
Inschrijfgeld (eenmalig)€13,78

Gezinskorting

De gezinskorting (zelfde woonadres) is voor het 2de lid 25% en voor het 3de en volgende leden 50% van de AV DES contributie. Voor het 2de lid wordt de contributie in het 4de kwartaal niet geïncasseerd. Voor het 3de en volgende lid wordt de contributie in het 3de en 4de kwartaal niet geïncasseerd. Om voor gezinskorting in aanmerking te komen, dien je het gehele jaar betalend lid van AV DES te zijn.

Ondersteuning lidmaatschapskosten

Voor sommige (aspirant) leden is de contributie helaas een zorg. De gemeente wil inwoners met geldzorgen zo goed mogelijk ondersteunen. Er zijn verschillende regelingen waar inwoners een beroep op kunnen doen.

Stichting Leergeld is er voor kinderen, die mee willen doen

Voor kinderen tot 18 jaar kan een beroep worden gedaan op de Stichting Leergeld. Hier wordt bij een aanvraag gekeken naar het besteedbaar inkomen. Hoge woonlasten of schulden wegen hier dus in mee. Op de website van Stichting Leergeld Veldhoven & De Kempen staan de actuele bedragen en een aanvraagformulier.

Participatieregeling 18+

Deze kan gebruikt worden voor het betalen van het lidmaatschap van een vereniging. De vergoeding bedraagt € 150,- per persoon, per kalenderjaar. De regeling is er voor inwoners van 18 jaar en ouder. Om in aanmerking te komen, wordt er naar de inkomensgrens gekeken Uitgebreidere informatie over de participatieregeling 18+ is terug te vinden op de website van de maatschappelijk dienstverlening. Zij voeren deze regeling uit namens de samenwerkende Kempengemeenten.