Start to run jan 2024

Start 2024 met goede voornemens, Start to Run – Eersel

Flyer start to run 2024

Wil je komend jaar echt werk gaan maken van je goede voornemens en tegelijk genieten van meer tijd in de buitenlucht, actief bewegen en samen met anderen aan je gezondheid werken? Dan is onze startersgroep precies wat je zoekt! Samen met anderen onder deskundige begeleiding beginnen met hardlopen is gezellig en meteen
een extra motivatie om regelmatig te sporten!

Op dinsdag 9 januari 2024 start DES weer met een nieuwe groep mensen die willen gaan beginnen met hardlopen. Het doel van de startersgroep is om binnen 3 maanden 5 kilometer aan een stuk te kunnen hardlopen. De startersgroep is toegankelijk voor iedereen, ongeacht je ervaringsniveau.

Tijdens onze trainingssessies zullen we je onder begeleiding van een ervaren trainer op een laagdrempelige manier vertrouwd maken met hardlopen. Dit doen we naast het lopen door aandacht te geven aan de juiste houding en techniek, maar we doen ook spierversterkende en lenigheidsoefeningen. Tot slot is er aandacht voor onderwerpen zoals voeding, hydratatie, blessurepreventie, geschikt schoeisel en kleding.

Met een zorgvuldige opbouw van de te lopen afstanden, de juiste houding en looptechniek zorgen wij dat je volop van deze sport kunt gaan genieten. Binnen 3 maanden zul je van afwisselend wandelen en hardlopen tot de 5 kilometer aan een stuk hardlopen gaan komen. Na afloop van de startersgroep kun je moeiteloos overstappen naar een van onze trainingsgroepen bij DES om op niveau te blijven, of jezelf nog verder te verbeteren!

Bij DES hebben we faciliteiten om de trainingen te ondersteunen. We beginnen op een grasbaan en als na enige tijd de afstanden langer worden, gaan we ook de wijk of bossen in. Daarnaast maken we gebruik van diverse hulpmiddelen om de training te verbeteren.

De trainingen vinden plaats op dinsdag- en donderdagavond van 19:30 tot 21:00 uur en op zondagochtend van 9:00 tot 10:30 uur op het sportterrein van DES, gelegen in sportpark De Dieprijt aan de Postelseweg 74 in Eersel. Als je een van de trainingen niet kunt bijwonen, kun je aan de hand van het trainingsschema zelfstandig een training doen.

Ben je op zoek naar een betere conditie, een gezonder lichaam en vooral plezierige sportactiviteiten in de frisse buitenlucht? Doe dan vanaf dinsdag 9 januari met ons mee!

De eenmalige deelnamekosten bedragen slechts € 40,00 per persoon. Voor minima is er mogelijkheid tot de participatieregeling via de gemeente. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om een bericht te sturen naar startersgroep@avdes.nl. Wil je jezelf aanmelden? Dit kan via het aanmeldformulier op www.avdes.nl/inschrijven