Baan

Atletiekvereniging DES presenteert visie op atletiekbaan Eersel

Atletiekvereniging DES uit Eersel heeft in de afgelopen periode een visiestuk ontwikkeld over de toekomst van de atletiekbaan in Eersel. De huidige accommodatie is sterk verouderd en voldoet al lange tijd niet meer aan de geldende eisen van de atletieksport. Om de atletieksport binnen de gemeente Eersel voor de lange termijn te kunnen behouden is het dus nodig dat er nieuwe ontwikkelingen plaats gaan vinden op de huidige accommodatie aan de Postelseweg in Eersel.

Naast de eigen wensen van DES om in de toekomst weer volwaardige atletiektrainingen en wedstrijden te kunnen organiseren op het eigen terrein, is ook nadrukkelijk gekeken naar de meerwaarde voor de Eerselse gemeenschap. Zo is de atletieksport bij uitstek geschikt voor mensen met een beperking door haar vele verschijningsvormen. Hierdoor is altijd wel een onderdeel te vinden voor iedereen. Met relatief kleine aanpassingen kunnen de verschillende onderdelen beschikbaar gemaakt worden voor een brede doelgroep. Ook scholen, instellingen en andere belangstellenden zouden op een veilige en verantwoorde manier buitensport kunnen beoefenen op de atletiekbaan.

Op maandag 30 oktober heeft DES haar plan aangeboden aan wethouder sport Léon Kox van de gemeente Eersel. Het is nu aan de gemeente om onze visie verder op te pakken en te beoordelen wat mogelijk is. DES heeft er vertrouwen in dat zij samen met de gemeente Eersel samen kan gaan werken aan een prachtige accommodatie waar DES de komende jaren weer mee vooruit kan!

Het visiestuk is voor iedereen hier te downloaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *