Beginnen met hardlopen

Beginnen met sporten, beginnen met hardlopen.

Ben je snel moe? Is twee trappen oplopen al een hele klus? Kun je de kinderen op de fiets (bijna) niet meer bijhouden? Wordt het tijd om iets aan je conditie te doen?
DES bied je de mogelijkheid. Op dinsdag 3 maart start een nieuwe loopgroep voor mensen met weinig of geen sport of loopervaring. Voor jong en oud, man of vrouw, dik of dun. Want iedereen kan (leren) hardlopen.
Hardlopen is een sport die veel van het lichaam vraagt. Het vraagt veel van botten en pezen, verbruikt veel energie (koolhydraten) . Daardoor is het ideaal voor het opbouwen van conditie of afvallen. Maar hierdoor zijn er ook valkuilen. Doordat het zo zwaar is, is de kans op blessures groot. Daarom trainen we volgens een rustig en doordacht schema, waarbij de kans op blessures wordt beperkt.
Bij het hardlopen is iedereen gelijk. Dit geeft een fijn (sociaal) gevoel in de groep. De een zal wat sneller lopen als de ander, of de opbouw makkelijker aan kunnen. Maar we beginnen samen en komen samen terug. Velen zijn eens begonnen met hardlopen maar na korte of langere tijd toch afgehaakt. Zelfs programma’s als Evy of apps van de beste merken kunnen de lopers niet (altijd) op de been houden. Maar lopen binnen de groep wordt als meer sociaal ervaren waar ze eerder de neiging hebben om daar aanwezig te “moeten” zijn. Hierdoor zijn er bij de loopgroep minder mensen die vroegtijdig stoppen.
Er wordt met een rustig opbouwend schema gewerkt, met als einddoel een testloop over 5 km. Deze staat voor eind juni gepland. Er wordt getraind met ervaren en enthousiaste trainers. Elke training wordt voorafgegaan door een warming up die het lichaam klaar maakt voor de inspanningen van de kern. Als afsluiting de cooling down, zodat er de volgende dag de kans op spierpijn wordt beperkt. De trainingen starten telkens op het atletiekterrein aan de Postelseweg 74 in Eersel. We hebben er een eigen accommodatie met kleed en douchgelegenheid. Er is ook en kantine waar na de training een kopje koffie of thee gedronken kan worden.
Heb je nog vragen? Wil je je aanmelden? Stuur een mail met je naam, leeftijd en recente sportverleden naar startersgroep@avdes.nl. We wensen je heel veel sportplezier toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *