Corona virus

Corona virus

Update 22 mei 2021

Hallo allemaal!

De nieuwe maatregelen in verband met corona zijn afgelopen woensdag ingegaan. Dit betekent dat er maximaal 30 personen in 1 groep mogen trainen; heel mooi voor het ‘sociale aspect’ van onze vereniging. Let allemaal nog wel op de 1,5 meter onderlinge afstand.

Jeugd:
De regels hiervoor zijn ongewijzigd (afstand niet nodig tijdens sporten).

Loopgroepen:
Er hoeft niet meer van tevoren opgegeven te worden voor de trainingen. Volgende week zal het nog één maal enkel op dinsdag (groep 3/4) of donderdag (groep 1/2) training zijn (aan de trainer of dat op of buiten de baan is). Vanaf 1 juni zal er zowel op dinsdag als op donderdag training gegeven worden aan de verschillende groepen.

Wandelaars:
Er kan weer in groepen gewandeld worden.

Protocol:
Daarnaast ook het meest recente protocol (zie bijlage).
Kleedkamers/douches/kantine moeten dicht blijven. DES honk blijft dus nog even dicht. In geval van hoge nood, kan aan de trainer de sleutel gevraagd worden. We kunnen ook weer de bossen in, dus veel loopplezier 🏃🏻‍♀️ 🏃🏻‍♂️ 🏃🏻.

Namens het bestuur van DES

Update oktober, alle activiteiten voor volwassenen stop gezet

Beste leden,

De nieuwe maatregelen hebben de volgende concrete wijzigingen voor DES:

Jeugd
Volgens de richtlijnen mag jeugd t/m 17 jaar door blijven trainen; er mogen alleen geen wedstrijden plaatsvinden. Dit geeft verder geen wijzigingen voor onze jeugdtrainingen.

Volwassenen
Volgens de richtlijnen mogen trainingen plaatsvinden, maar met de strenge eisen dat de groepsgrootte maximaal 4 personen betreft en de onderlinge afstand altijd 1,5m blijft. Door de ervaring van de afgelopen maanden, verwachten wij dat het onmogelijk is om dat te allen tijde voor onze leden te kunnen garanderen. Wij willen dat iedereen volkomen veilig en gezond moet kunnen sporten en hebben daarom helaas moeten besluiten om alle trainingen voor volwassenen stop te zetten zolang deze maatregelen van kracht zijn. We hopen op jullie begrip hiervoor en wensen jullie succes met het individueel (of in groepjes <4) beoefenen van onze sport.

Sportieve groet,
bestuur DES

Update 13 mei, herstart loopgroepen en wandelgroep vanaf 14 mei

Beste leden van AV DES,

Het zal jullie vast niet zijn ontgaan dat de maatregelen rondom Corona recent zijn versoepeld. Inmiddels is de jeugdatletiek weer opgestart, en nu kunnen we jullie melden dat ook de trainingen voor de loopgroepen en wandelgroepen weer kunnen starten per donderdag 14 mei. Op basis van de nieuwe richtlijnen hebben wij in samenwerking met de hoofdtrainers een protocol opgesteld, welke we hebben toegevoegd in de bijlage. Wij verzoeken iedereen om deze nauwkeurig door te lezen en toe te passen, zodat iedereen in een zo veilig mogelijke omgeving weer kan komen sporten.
Laat het ons gerust weten als dit bericht nog vragen oproept.
Wij hopen jullie snel weer te zien bij DES!

Hartelijke groet,
het bestuur

Update 5 mei, herstart jeugdatletiek vanaf 9 mei

Beste jeugdleden en ouders,

N.a.v. de aangepaste maatregelen rondom Corona hebben wij een plan van aanpak opgesteld om de trainingen voor de jeugd weer op te pakken. Hierbij hebben wij vanzelfsprekend de richtlijnen van het RIVM en gemeente Eersel in acht genomen.
Wij zijn blij te kunnen melden dat de trainingen weer worden hervat vanaf 9 mei. Dat kan natuurlijk niet zonder enkele aanpassingen. Het protocol waarin deze aanpassingen beschreven staan, is gedeeld via de Whatsapp groepen. Wij verzoeken jullie om deze aandachtig te lezen en na te leven.
Voor vragen of opmerkingen kunnen jullie natuurlijk terecht bij de trainers of de genoemde contactpersonen vanuit het bestuur.

Wij kijken ernaar uit om jullie weer te zien en weer gezamenlijk te sporten!

Hartelijke groet, ook namens de trainers,

Het bestuur van AV DES

Update 15 maart

Gezien de nieuwste ontwikkelingen worden de DES activiteiten voor langere tijd afgelast. We volgen daarin de richtlijnen, welke nu aangeven tot en met 6 april. Het is echter niet ondenkbaar dat hierin nog wijzigingen plaatsvinden. Hierdoor zullen alle DES activiteiten tot nader bericht komen te vervallen. We hopen natuurlijk als club dat de situatie snel onder controle is, zodat we onze favoriete sport weer in goede gezondheid en in gezelschap van elkaar kunnen uitoefenen.

Update 14 maart

In navolging van de extra maatregelen van 12 maart, zullen alle DES activiteiten tot en met 31 maart komen te vervallen. Wellicht dat er na het weekend nog aanvullende maatregelen voor Brabant komen, welke wij dan ook zullen volgen. We houden jullie op de hoogte en hopelijk toch een fijn weekend!

10 maart

Beste Leden, i.v.m. het Coronavirus volgen wij de adviezen van het RIVM. Hierdoor nemen wij als club ook onze verantwoordelijkheid en daardoor zullen voor deze week (t/m zondag 15 maart) alle trainingen en de Algemene Leden Vergadering afgelast worden! We houden de richtlijnen in de gaten om jullie zo snel mogelijk iets te laten weten voor de trainingen van volgende week en een eventuele nieuwe datum voor de ALV. Groeten en eventueel beterschap namens het bestuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *