De Athletics Champs 2022 zijn weer gestart!

De Athletics Champs 2022 zijn weer gestart

De Athletics Champs bestaan uit vier teamwedstrijden voor de pupillen waarbij alle atletiek onderdelen aan bod komen. Inmiddels hebben we met onze pupillen al twee goed verzorgde edities achter de rug bij AVGM in Best en AVV in Valkenswaard. Er volgen er nog twee:

18 juni: GVAC in Veldhoven
16 juli: AVR’69 in Reusel

De wedstrijden van de Athletics Champs beginnen op zaterdagochtend om 10.00 uur en zijn rond 14.00 uur afgelopen.

Wat houden de Athletics Champs eigenlijk in?

Bij Athletics Champs wordt de atletieksport afgestemd op de ontwikkeling van het kind. Centraal hierbij staat

• Atletiekecht: dit betekent: lopen, springen en werpen waarbij het doel is sneller, hoger en verder te gaan. Hierbij moeten essenties van bewegingen behouden blijven.
• Succesbeleving: plezier en vaardigheid zijn belangrijk voor toekomstige sportdeelname. Het kind moet plezier hebben en zich vaardig voelen: elk kind heeft recht op een succesje!
• Teams: jonge pupillen hebben behoefte aan een veilige, geborgen omgeving. Daarnaast kan samen sporten de verbondenheid en het plezier vergroten. Om deze reden strijden pupillen in teams tegen elkaar.
• Veelzijdig: lopen, werpen en springen worden in diverse situaties aangeboden, die aansluiten bij de ontwikkelingsmogelijkheden en beperkingen van de kinderen.
• Intensief: pupillen hebben een enorme bewegingsdrang: Weinig wachten en veel atletiek is het motto! Diverse onderdelen moeten beoefend kunnen worden in een tijdbestek van maximaal 3 uur. Binnen alle onderdelen moet er de mogelijkheid zijn tot herhaling en verbetering.
• Laagdrempelig: de wedstrijddag zelf moet niet alleen voor deelnemers laagdrempelig toegankelijk zijn, maar moet ook voor organiserende verenigingen, begeleiders en jury laagdrempelig zijn. Ouders spelen een actieve rol in de sportbeoefening van hun kinderen.

Wil jij een volgende editie van de Athletics Champs meedoen? Geef je op bij één van de trainers of een stuur een bericht naar atletiek@avdes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *